Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

Ανακλήσεις αδειών και δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων ασφαλιστικών εταιριών τον Ιούνιο

Πέμπτη, 14 Μάιος 2009 1:42:56 πμ
Μέσα στον Ιούνιο θα οριστικοποιήσει η Εποπτική Αρχή για την Ιδιωτική Ασφάλιση (ΕπΕΙΑ) τις αποφάσεις της για τις ασφαλιστικές εταιρίες που παρουσιάζουν οικονομικά ανοίγματα. Οι αποφάσεις αυτές θα αφορούν την ανάκληση των αδειών λειτουργίας σε κάποιες από αυτές , όπου η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη , ενώ κάποιες άλλες θα υποστούν το μέτρο της δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων σε ασφαλιστική τοποθέτηση, καθώς και οικονομικά πρόστιμα, προκειμένου να υποχρεωθούν στην συμμόρφωση τους σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις για τα περιθώρια φερεγγυότητας των ασφαλιστικών εταιριών.

Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με στελέχη της αγοράς εκτιμάτε ότι η Εποπτική Αρχή έχει καθυστερήσει στην λήψη των αποφάσεων της για τα θέματα αυτά. Άλλωστε στα πλαίσια της άσκησης πίεσης προς την Εποπτική Αρχή υπήρξε ,προ ημερών, συνάντηση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών με την Εποπτική Αρχή. Στην συνάντηση αυτή φέρεται ο πρόεδρος της Αρχής . κ. Γιώργος Πέτσας να δήλωσε ότι από τον Ιούνιο, και με δεδομένο ότι τέλος Μαΐου θα έχουν ολοκληρωθεί οι οικονομικοί έλεγχοι , όσες εταιρίες θα έχουν ελλείμματα θα κληθούν να τα καλύψουν , σε κάθε άλλη περίπτωση θα εφαρμοσθεί η νομοθεσία.

Πάντως εκφράζονται ακόμα διαμαρτυρίες για το γεγονός ότι με πρόσφατες αποφάσεις της η Εποπτική Αρχή υπαναχώρησε σε σχέση με προηγούμενες αποφάσεις της. Ωστόσο από την Αρχή διατυπώνεται η θέση ότι η κάθε περίπτωση εξετάζεται ξεχωριστά και με βάση τα δεδομένα της περιόδου που εξετάζεται.

Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

Το τοπ 10 των ασφαλιστικών στην παραγωγή στις Ασφαλίσεις ζωής το A Tρίμηνο του 2009

Η Εθνική Ασφαλιστική ,η ΑLICO , η ΙNTERAMERICAN ,η ΕFG EUROLIFE , η ING, η ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ , η ΑLLIANZ , η Εμπορική Ζωής, η ΑΧΑ Ασφαλιστική και η ΑTE Ασφαλιστική συγκροτούν την πρώτη δεκάδα των εταιριών σε παραγωγή ασφαλίστρων στον κλάδο ζωής μέσα στο τρίμηνο του 2009 σε σχέση με το κλείσιμο του 2008.

Από την πρώτη δεκάδα η Εθνική Ασφαλιστική , η ΑLICO, η ΑLLIANZ , η Εμπορική Ζωής, και ΑΤΕ Ασφαλιστική παρουσιάζουν αύξηση παραγωγής σε σχέση με το 2008 .Αντίθετα η Ιnteramerican , η ΕFG EUROLIFE ,η ΙΝG , η ΑΧΑ Ασφαλιστική και η ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ παρουσιάζουν μείωση.

Πάνω από την 10η θέση αύξηση παραγωγής παρουσιάζουν η GENERALI LIFE (11) η ΙNG OAAZ (12) η GROUPAMA ΦΟΙΝΙΞ (13)

Τρίτη 5 Μαΐου 2009

D.A.S

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Η D.A.S. εταιρεία παροχής Νομικής Προστασίας ιδρύθηκε το 1928 και έχει έδρα το Μόναχο της Γερμανίας και από το 1970 εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα με τη μορφή υποκαταστήματος. Από το 1994 λειτουργεί με την μορφή Ανώνυμης Εταιρείας γενικής Νομικής Προστασίας, δημιουργώντας έτσι την D.A.S.-Hellas A.E. εξακολουθώντας μέχρι και σήμερα να ασκεί μόνο το κλάδο της Νομικής Προστασίας.

Από το 1970 μέχρι και σήμερα κατέχει σταθερά την 1η θέση στο κλάδο Νομικής Προστασίας στην Ελληνική αγορά και σε πολλές χώρες και το όνομα της είναι συνώνυμο με την έννοια της εξειδικευμένης Νομικής Προστασίας.

Στην D.A.S.-Hellas A.E. μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί περισσότερα από 220.000 ασφαλιστήρια συμβόλαια και κάθε χρόνο επεξεργάζονται περισσότερες από 20.000 ζημίες , προασπίζοντας με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα των ασφαλισμένων της.

Η D.A.S.-Hellas A.E. με την απαράμιλλη εμπειρία και τεχνογνωσία της στο κλάδο Νομικής Προστασίας εγγυάται την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών στους πελάτες της.

ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΙΔΙΩΤΩΝ
H D.A.S. Hellas έχει κερδίσει την προτίμηση και την εμπιστοσύνη των ασφαλισμένων της επειδή καλύπτει αποτελεσματικά όλους τους βασικούς τομείς για τους οποίους έχουν ανάγκη από εξειδικευμένη Νομική Προστασία, αλλά και επειδή μπορεί να μεγιστοποιεί την αξία των εξαιρετικά προσιτών ασφαλίστρων που καταβάλλουν μέσα από ένα πλέγμα υπηρεσιών υψηλού επιπέδου.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
Μέσα σε ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό περιβάλλον ασκείτε με επιμέλεια και υπευθυνότητα την επαγγελματική σας δραστηριότητα, αλλά απρόοπτα γεγονότα και προβλήματα μπορούν πάντα να παρουσιαστούν.

Η Επαγγελματική Νομική Προστασία της D.A.S. Hellas απαντά με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο στις ανάγκες σας για εξειδικευμένες και αξιόπιστες υπηρεσίες σε θέματα που σχετίζονται με την επαγγελματική ή την επιχειρηματική ποινική σας ευθύνη, την διεκδίκηση αποζημιώσεων για την επιχείρησή σας, τις εργατικές διαφορές αλλά κυρίως στην διεκδίκηση των επισφαλών απαιτήσεων που προκύπτουν από τις συναλλαγές με τους πελάτες σας.

ΙΑΤΡΩΝ

Με την Νομική Προστασία Ιατρών της D.A.S. Hellas , μπορείτε να αντιμετωπίσετε και να αποκρούσετε αποτελεσματικά με όλες τις απαραίτητες εξώδικες ή δικαστικές ενέργειες που απαιτούνται κάθε κατηγορία που τυχόν σας προσάψουν σε σχέση με την άσκηση του επαγγέλματός σας, αλλά και να αξιώσετε αποζημίωση σε περιπτώσεις ηθικής και επαγγελματικής βλάβης.