Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

Ανακλήσεις αδειών και δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων ασφαλιστικών εταιριών τον Ιούνιο

Πέμπτη, 14 Μάιος 2009 1:42:56 πμ
Μέσα στον Ιούνιο θα οριστικοποιήσει η Εποπτική Αρχή για την Ιδιωτική Ασφάλιση (ΕπΕΙΑ) τις αποφάσεις της για τις ασφαλιστικές εταιρίες που παρουσιάζουν οικονομικά ανοίγματα. Οι αποφάσεις αυτές θα αφορούν την ανάκληση των αδειών λειτουργίας σε κάποιες από αυτές , όπου η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη , ενώ κάποιες άλλες θα υποστούν το μέτρο της δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων σε ασφαλιστική τοποθέτηση, καθώς και οικονομικά πρόστιμα, προκειμένου να υποχρεωθούν στην συμμόρφωση τους σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις για τα περιθώρια φερεγγυότητας των ασφαλιστικών εταιριών.

Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με στελέχη της αγοράς εκτιμάτε ότι η Εποπτική Αρχή έχει καθυστερήσει στην λήψη των αποφάσεων της για τα θέματα αυτά. Άλλωστε στα πλαίσια της άσκησης πίεσης προς την Εποπτική Αρχή υπήρξε ,προ ημερών, συνάντηση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών με την Εποπτική Αρχή. Στην συνάντηση αυτή φέρεται ο πρόεδρος της Αρχής . κ. Γιώργος Πέτσας να δήλωσε ότι από τον Ιούνιο, και με δεδομένο ότι τέλος Μαΐου θα έχουν ολοκληρωθεί οι οικονομικοί έλεγχοι , όσες εταιρίες θα έχουν ελλείμματα θα κληθούν να τα καλύψουν , σε κάθε άλλη περίπτωση θα εφαρμοσθεί η νομοθεσία.

Πάντως εκφράζονται ακόμα διαμαρτυρίες για το γεγονός ότι με πρόσφατες αποφάσεις της η Εποπτική Αρχή υπαναχώρησε σε σχέση με προηγούμενες αποφάσεις της. Ωστόσο από την Αρχή διατυπώνεται η θέση ότι η κάθε περίπτωση εξετάζεται ξεχωριστά και με βάση τα δεδομένα της περιόδου που εξετάζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου