Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΚΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ.

Τουλάχιστον δέκα ασφαλιστικές εταιρίες «χτυπούν κόκκινο» για τους εποπτικούς ελέγχους της Τράπεζας της Ελλάδος σύμφωνα με την εκτίμηση του πρόεδρος της Interlife κ. Γιάννη Βοτσαρίδη, οποίος προβλέπει ότι κάποιες θα αναγκαστούν να συγχωνευτούν με άλλες, και κάποιες θα απορροφηθούν από μεγαλύτερες.

Και όλα αυτά, κάτω από το πρίσμα των νέων εποπτικών κανόνων στην ασφαλιστική αγορά αλλά και ενόψει της προσαρμογής στη Solvency II.

Στο μεταξύ πληθαίνουν οι φήμες ότι η Εποπτική Αρχή θα συνεχίσει τους έκτακτους έλεγχους σε όλες τις εταιρίες και σε όλους τους κλάδους με στόχο να προλάβει τα χειρότερα.Οι έλεγχοι αυτοί θα αφορούν τόσο τα διαχειριστικά συστήματα όσο και τις επενδυτικές θέσεις των εταιριών.

Ενώ σύμφωνα με τα όσα φέρεται να ανακοίνωσε ο υποδιοικητής της Κεντρικής Τράπεζας κ. Γιάννης Παπαδάκης, στην πρόσφατη πρώτη συνάντηση με τους εκπροσώπους και των 60 ασφαλιστικών εταιριών, οι έλεγχοι θα γίνονται χωρίς εκπτώσεις ενώ σε stress test θα υποβληθούν και οι τέσσερις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες. ‎

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου