Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΙΣ ΑΣΠΙΣ. (ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΛΠΙΖΟΥΝ ΣΕ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ)

Η Ομοσπονδία (ΟΑΣΕ) και ο Σύλλογος Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Εταιρειών (ΣΥΑΕ) στις 21/10/09 είχαν συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας Α. Λοβέρδο και με τον Υφυπουργό Γ. Κουτρουμάνη, με θέμα τη λήψη μέτρων για την προστασία των θέσεων εργασίας των απολυμένων από τις ασφαλιστικές εταιρείες που ανακλήθηκε πρόσφατα η άδεια λειτουργίας τους.

Τα αιτούμενα από την ΟΑΣΕ και τον ΣΥΑΕ μέτρα, τα οποία είχαν συμφωνηθεί και με την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου, αφορούν την επιδότηση της θέσης εργασίας του κάθε απολυμένου με 36 ευρώ ημερησίως, επιπλέον αυτής την επιδότηση και των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών για όσους είναι πάνω από 47 ετών, την επιδότηση με 30.000 ευρώ όσων γίνουν ελεύθεροι επαγγελματίες και τη δημιουργία προγραμμάτων κατάρτισης και επανακατάρτισης μέσω επιδοτούμενων προγραμμάτων του ΟΑΕΔ. Το όλο πρόγραμμα θα έχει τριετή ισχύ με δυνατότητα ανανέωσης για ακόμη δύο χρόνια.

Η δέσμευση της ηγεσίας του Υπουργείου ήταν κατηγορηματική: Άμεση ενεργοποίηση όλων των απαραίτητων διαδικασιών (τοποθέτηση Διοικητή ΟΑΕΔ, αποφάσεις ΟΑΕΔ-ΛΑΕΚ, σχετικές υπουργικές αποφάσεις κ.λπ.), προκειμένου να αρχίσει το συντομότερο δυνατό η εφαρμογή του προγράμματος. Επειδή έχει ήδη περάσει ένας μήνας από την ανάκληση των αδειών των εταιρειών, επιπρόσθετα συμφωνήθηκε το πρόγραμμα να έχει αναδρομική ισχύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου