Παρασκευή 3 Απριλίου 2009

Τέσσερις κωδικοί χρηματοδοτούν τη σπατάλη στην Εθνική Ασφαλιστική

Τέσσερις «ύποπτοι» κωδικοί χρηματοδοτούν το όργιο της σπατάλης στην Εθνική Ασφαλιστική, την κίνηση των οποίων καλείται να καταθέσει στη Βουλή η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών έπειτα από ερώτηση 27 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ με πρώτους υπογράφοντες τους Μιχ. Καρχιμάκη και Γρ. Νιώτη.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που έφεραν χθες στη Βουλή τις αποκαλύψεις του «Εθνους» για το ξέφρενο... πάρτι της σπατάλης των «γαλάζιων» «golden boys» με τα ακριβά γούστα και τις πολυτελείς απολαύσεις, όπως πούρα, ακριβούς αναπτήρες, μεταξωτά πουκάμισα, φούστες, μπλούζες και γεύματα με καραβίδες, ζητούν να κατατεθούν οι κωδικοί για:
Τα έξοδα λειτουργίας (αυτοκίνητα, συντήρηση, καύσιμα, κάρτες κ.λπ.).
Τα έξοδα δημοσίων σχέσεων.
Τα έξοδα φιλοξενίας.
Τα έξοδα ταξιδιών εσωτερικού και εξωτερικού.
Επιπλέον, καλούν την κυβέρνηση να προσκομίσει στη Βουλή:
Την πλήρη λίστα με τους πολυάριθμους συμβούλους, γενικούς διευθυντές, αναπληρωτές γενικούς διευθυντές κ.λπ. της εταιρείας.

Τον πλήρη κατάλογο των «δώρων» με αναφορά των ονομάτων των πελατών-αποδεκτών τους, που έχουν πληρωθεί από την Εθνική Ασφαλιστική, από το 2004 μέχρι σήμερα. «Το πρωτοφανές όργιο σπατάλης που λαμβάνει χώρα στην Εθνική Ασφαλιστική με πρωταγωνιστές τα κυβερνητικά διορισμένα «γαλάζια» στελέχη της έχει ασύλληπτο μέγεθος», επισημαίνουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
«Προσβλητικό»Χαρακτηρίζουν, ακόμη, «αδιανόητο, προκλητικό και προσβλητικό για το κοινό αίσθημα» το φαινόμενο οι εκλεκτοί της κυβέρνησης, με την ανοχή της πολιτικής ηγεσίας, να αμείβονται με ευνοιοκρατικές και ασύλληπτα υψηλές αποδοχές, εν μέσω οικονομικής ασφυξίας για τους πολίτες, την ώρα που κλείνουν 42 καταστήματα της Εθνικής Ασφαλιστικής με πρόσχημα την εξοικονόμηση χρημάτων.
Στην ερώτηση γίνεται ειδική αναφορά στις αποκαλύψεις του «Εθνους» για τα «γαλάζια» υπέρογκα αμειβόμενα στελέχη της Εθνικής Ασφαλιστικής, που δικαιολογούν ως «έξοδα παραστάσεως» πολυτελείς απολαύσεις, στις οποίες περιλαμβάνονται αγορά πούρου 230 ευρώ, αγορά αναπτήρα 320 ευρώ, μεταξωτά πουκάμισα, φούστες, μπλούζες και πασμίνες και γαστρονομικές απολαύσεις κυρίως θαλασσινών και οινοποσίες ύψους 7.200 ευρώ.
Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί ακόμη τη διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής ότι έχει εκτινάξει τα λειτουργικά έξοδα της εταιρείας με την αύξηση κατά 40% του οργανογράμματος για να βολευτούν λίγοι «εκλεκτοί» και ότι έχει προβεί σε αλόγιστες δαπάνες για αμοιβές «ημετέρων» πρώην υπαλλήλων της εταιρείας που συνταξιοδοτήθηκαν ως διευθυντές με παχυλές αποζημιώσεις και επαναπροσλήφθηκαν ως σύμβουλοι εισπράττοντας μεγάλες αμοιβές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου